arrow_back

SKAO roept leden op het licht uit te doen

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op 29 oktober, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het voor een extra uur donker is. Een uitstekend moment om stil te staan bij het belang van het donker voor alles dat leeft.

Voor de 18e keer organiseren de Natuur en Milieufederaties Nacht van de Nacht. Dit is een campagne met als doel lichtvervuiling tegen te gaan, CO₂ te besparen en Nederland hiermee donkerder en duurzamer te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten.

Door in het hele land zoveel mogelijk de verlichting van gebouwen uit te doen wordt in de langste nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Talloze kantoren, bedrijfsgebouwen, monumenten doen al mee. Hoe meer duisternis, hoe meer de nacht leeft! Doe jij ook mee?

Doe mee

De afgelopen jaren werden al van honderden gebouwen de lichten gedoofd tijdens Nacht van de Nacht. Door het hele land deden gemeenten de verlichting van monumenten uit, doofden de straatverlichting waar dat mogelijk was, deden bedrijven de binnen- én buitenverlichting van hun gebouwen uit en staken veel Nederlanders in hun huiskamers een kaars aan in plaats van de gebruikelijke lampen. Doe jij dit jaar ook mee en doe je de verlichting van jouw bedrijf uit? Of krijg je misschien zelfs je buren zover dat ze meedoen en gaat het hele bedrijventerrein waar je gevestigd bent het licht uit doen?

Meld jouw actie dan gratis aan via de website van de Nacht van de Nacht.

Prev:
Next: