arrow_back

Het is bijna zover: impact maken met klimaatneutraal inkopen

Over twee weken is het zover: hét (gratis) online evenement over klimaatneutraal inkopen, georganiseerd door Rijkswaterstaat, PIANOo en SKAO. Ruim 450 inkopers, juristen en andere geïnteresseerden in praktische tools voor klimaatneutraal inkopen hebben zich al ingeschreven. Inmiddels is ook het complete programma inclusief tijden en sprekers via de webpagina van het evenement te vinden. Meld u nu aan als u dat nog niet heeft gedaan en schrijf u in voor uw favoriete sessie(s)!

Veel invloed via inkoop

Wist u dat er in Nederland jaarlijks voor 85 miljard euro wordt aanbesteed door de overheid? En dat 18% van de Nederlandse klimaatvoetafdruk afkomstig is van diezelfde inkopen van de overheid? (Bron) Via inkoop kan dus een grote invloed worden uitgeoefend op het klimaat. En dat is waar dit evenement over gaat: ‘Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen’. Hoe en met welke instrumenten kunt u klimaatneutraal inkopen? Uw manier van aanbesteden is van groot belang voor het klimaat!

Van IPCC-rapport tot cabaret

Woon sessies bij over het neerzetten van een klimaatbeleid, leer welke tool op welk moment geschikt is en kom alles te weten over het praktisch toepassen hiervan. Met Froukje Jansen als dagvoorzitter, KNMI-directeur Gerard van der Steenhoven over het IPCC-rapport, experts op het gebied van klimaatneutraal inkopen en bijdragen van Kasper van der Laan (cabaretier) en Linde Schöne (zangeres).

Praat mee in huiskamersessies

Aansluitend op elke sessie is er de mogelijkheid om na te praten met de spreker. Voor 10 personen is er plek aan de digitale ‘huiskamertafel’ om die ene prangende vraag nog te stellen (vol = vol).

Meld u nu aan

Het event ‘Impact maken met Klimaatneutraal inkopen’ vindt online plaats op 14 oktober, van 9.30-16.30u en is gratis. Via de evenementenpagina kunt u zich aanmelden. Hierna ontvangt u bericht over het inschrijven voor de individuele sessies.

>>> Ga naar de webpagina van het event en meld u aan <<<

 >>> Lees eerdere berichtgeving over dit evenement <<<

Prev:
Next: