arrow_back

VNG organiseert opnieuw webinar voor gemeenten ‘CO2-reductie in de eigen organisatie’

Na een succesvolle eerste keer in februari organiseert VNG op 7 april voor de tweede maal een webinar voor gemeenten die aan de slag willen met CO2-reductie. Het webinar is speciaal voor beleidsmedewerkers/programmamanagers die bezig zijn of willen met verduurzaming van de eigen organisatie. Aanmelden kan nu en is gratis.

Succesvolle eerste bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst in februari werd basiskennis over de CO2-Prestatieladder gedeeld en kregen deelnemers handvatten hoe zij hier laagdrempelig zelf mee kunnen beginnen. Ook kwam Jade Peters van werkorganisatie de BUCH (gemeente Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) aan het woord, over haar praktijkervaring met certificeren op de CO2-Prestatieladder. Dit gaf deelnemers een beter beeld van wat een certificering nu écht inhoudt. Het webinar werd als zeer inspirerend en verhelderend ervaren door de deelnemers.

ALS GEMEENTE AAN DE SLAG MET CO2-REDUCTIE

Ook tijdens het komende webinar wordt de CO2-Prestatieladder toegelicht: wat heeft u als gemeente aan dit instrument en waar kunt u terecht als u ermee aan de slag wil? Wat kunt u doen als er maar weinig capaciteit is in uw gemeente en hoe kunt u toch laagdrempelig aan de slag gaan om inzicht te krijgen in de CO2-voetafdruk van de gemeentelijke organisatie? Hierbij worden ook de ervaringen van andere gemeenten gedeeld.

SPREKERS

Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) geeft uitleg over de wat de CO2-Prestatieladder is en kan betekenen voor u. Joost Brouwer van VNG deelt zijn beste adviezen en een gecertificeerde gemeente zal de ervaring met de praktijk met u delen.

AANMELDEN

U kunt zich gemakkelijk aanmelden via het inschrijfformulier op de website van VNG.

ALLES OP EEN RIJ

  • Wat: webinar ‘Aan de slag met CO2-reductie in de eigen organisatie’
  • Wanneer: 7 april
  • Hoe laat: 9.00 – 10.00u
  • Waar: online via Teams
  • Kosten: gratis
  • Hoe aanmelden: via de website van VNG via deze link> Meer lezen? Ga naar de website van VNG;
> Download de flyer en stuur hem door;
> Ook interessant: de onepager certificeren CO2-Prestatieladder van VNG. Op één pagina vindt u alles wat u moet weten over certificeren voor gemeenten;
> Kijk ook eens naar het Klimaatabonnement voor gemeenten.