arrow_back

Vacature: Projectmanager beleid en ontwikkeling

Het HIER klimaatbureau betrekt burgers en bedrijven bij de aanpak van het klimaatprobleem. Dat doen we met praktische projecten, waar je als consument of bedrijf echt mee aan de slag kunt. Zo zijn we mede-initiatiefnemer van HIER opgewekt. Een kennisplatform voor lokale duurzame energie-initiatieven. We werken met HIER verwarmt aan wonen zonder aardgas. Daarnaast voert het HIER klimaatbureau het secretariaat voor de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), eigenaar én beheerder van de CO2-Prestatieladder.

De CO2-Prestatieladder is een van de snelst groeiende duurzaamheidsinstrumenten in Nederland. Bijna 900 organisaties hebben een certificaat en meer dan 100 Nederlandse opdrachtgevers (waaronder ProRail en Rijkswaterstaat) zetten “de Ladder” in bij aanbestedingen. Het is daarmee het meest gebruikte maatschappelijk verantwoord inkopen instrument in Nederland.
 

Op korte termijn zoeken wij voor het team SKAO een:

Projectmanager Beleid en Ontwikkeling

Wij zoeken een ondernemende, enthousiaste collega met academisch werk- en denkniveau. Je ziet dat de samenleving verandert en dat een belangrijke rol is weggelegd voor de manier waarop we met onze energieproductie en –consumptie omgaan. Je werkt een aantal jaar bij een bedrijf of organisatie waar energiebesparing, duurzame energie en/of duurzaamheid van materialen jouw specialisme is. Je hebt aantoonbare affiniteit met het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen van organisaties. Je bent bekend met concepten als een CO2-footprint, LCA en PDCA.

Kerntaken

 • Het zelfstandig begeleiden en uitvoeren van projecten van SKAO
 • Doorontwikkeling van het schema CO2-Prestatieladder, procesbegeleiding
 • Stakeholdermanagement voor het schema CO2-Prestatieladder, zoals de certificerende instellingen, Raad voor Accreditatie en het Centraal College van Deskundigen
 • Inhoudelijke en strategische voorbereiding van bijeenkomsten en vergaderingen met stakeholders, inclusief verslaglegging

Wij vragen

 • Je hebt minimaal academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement
 • Je hebt aantoonbare kennis van het energie- en klimaatvraagstuk
 • Je vindt het leuk om ergens in te duiken, hebt oog voor detail en bent nauwkeurig
 • Je bent ondernemend, zelfstandig en flexibel
 • Kennis van schema-ontwikkeling en normen is een pre
 • Kennis van de Nederlandse energiesector en/of bouwsector (GWW) en aanbestedingen is een pre, evenals een relevant netwerk

Wij bieden

HIER is een organisatie van zo’n 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. Wij lunchen elke dag samen en zijn meestal niet te beroerd om onze eigen acties op het werk of thuis uit te proberen. We zijn positief, realistisch, jong en vooral enthousiast over de veranderingen die we willen bereiken.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een functie van tenminste 32 uur per week. Het aanvangssalaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 2.642,- en € 3.395,- bij een fulltime dienstverband.

Meer informatie of reageren?

Voor meer informatie kun je mailen met Gijs Termeer, directeur van de SKAO ([email protected]) of bellen met 030-7116800. Reageren kan door je cv en motivatie vóór 19 november 2018 te mailen naar [email protected], o.v.v. medewerker SKAO.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.