Impact maken met Klimaatneutraal inkopen

Welkom! Op 14 oktober vindt het online event 'Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen' plaats. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie over het evenement. U kunt zich nu al aanmelden!

Dit event is samen georganiseerd door Rijkswaterstaat, PIANOo en Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO).


Nieuwe Aanpak Klimaatneutraal Inkopen

MVI draagt enorm bij aan het verkleinen van de Nederlandse CO2-footprint, blijkt uit onderzoek. Maar welke middelen kunt u hier concreet voor gebruiken? En hoe zet u die in? Dit event is bedoeld om antwoord te geven op die vragen. Samen met partners heeft SKAO gewerkt aan de nieuwe Aanpak Klimaatneutraal Inkopen. In deze aanpak wordt o.a. aandacht gegeven aan inkopen met de CO2-Prestatieladder, de dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, meetlatten voor de bouw en de schaduwprijs van een product in de vorm van een milieukostenindicator. 

Praktisch toepasbare trainingen

Al deze instrumenten worden in de vorm van praktisch toepasbare trainingen met u gedeeld tijdens het event ‘Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen’. Ook zijn er sessies die ingaan op het proces, bijvoorbeeld hoe u de instrumenten blijvend in de organisatie kunt implementeren. Het belooft een relevante en boeiende dag te worden!

Voor inkopers van overheden en bedrijven

Dit event is in elk geval van belang voor inkopers van decentrale overheden. Bent u inkoper en op zoek naar concrete mogelijkheden om meer impact te maken met klimaatneutraal inkopen? Dan is dit event voor u. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom om de sessies te volgen, zoals marktpartijen die willen weten waar zij mogelijk mee te maken gaan krijgen, (inkoop)adviseurs die de nieuwste ontwikkelingen willen volgen, ingenieurs, juristen en eenieder met interesse. De trainingen zijn voor verschillende inkoopsectoren interessant en het aanbod is afgestemd op zowel koplopers als organisaties die nog aan het begin staan van klimaatneutraal inkopen. 

Belangrijke updates in uw mailbox

Dit evenement vindt op 14 oktober plaats, van 9.30 - 16.30u. Het event is online en gratis. Op deze pagina komt meer informatie beschikbaar, zoals over het inhoudelijke programma. Houd deze pagina dus in de gaten of meld u alvast aan, zodat u belangrijke updates direct in uw mailbox ontvangt!