arrow_back

Congres duurzaam inkopen in de zorg

Wilt u vanuit uw zorgorganisatie actief bijdragen aan het verduurzamen van de zorg, juist in deze crisistijd? Dan begint u met het verduurzamen van inkoopprocessen. Laat u inspireren en informeren over de nieuwste kennis en ervaringen. Meld u aan voor het online congres “Duurzaam inkopen in de zorg” dat Intrakoop, Nevi, MilieuPlatformZorg en MVO Nederland samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 4 maart organiseren.

Doelgroep

Het congres is interessant voor iedereen die betrokken is bij het inkoopproces en het verduurzamen van zijn of haar zorgorganisatie.

Programma

Wat kunt u verwachten? Om 13:00 uur opent presentator Talitha Muusse het congres. Zij geeft het woord aan inspirerende sprekers als:

  • prof. dr. ir. Fredo Schotanus, over hoe we publieke inkoop doelmatig houden (betaalbaarheid, beschikbaarheid) en tegelijkertijd verduurzamen en circulair maken;
  • prof. dr. Jeroen Meijerink, over wat wij kunnen leren van project “de Groene O.K.” en het project Plastic Afval; 
  • prof. dr. Victor Lamme, over hoe ons brein omgaat met de verandering die nodig is voor  verduurzaming. En over hoe we weerstand verlagen en collega’s motiveren om samen te werken aan verduurzaming.

Tussendoor kunt u deelsessies volgen waarin het delen van kennis, ervaringen, praktische tips, oplossingen, handvatten en tools centraal staat. Tijdens de sessie 'MVI in de zorg' komen onderwerpen als het maken van een MVI-actieplan, de CO2-Prestatieladder en circulaire businessmodellen aan bod. In de chat kan vervolgens live met trainer Hans Kröder en Nevi netwerkmanager Ton van Geijlswijk worden doorgepraat over de verschillende onderwerpen in deze workshops.

Rond 16:00 uur is de afsluiting van het congres.

Bekijk het volledig programma met alle deelsessies

Deelname is gratis. Meld u aan voor hét online congres waar je je kunt laten inspireren en praktische kennis kunt opdoen.