arrow_back

Gelderland als eerste overheidsorganisatie bovenaan de CO2-Prestatieladder

Provincie Gelderland heeft zich als eerste overheidsorganisatie gecertificeerd voor niveau 5 op de CO2-Prestatieladder. Gedeputeerde Jan Markink nam het certificaat maandag 28 september 2020 in ontvangst. In 2030 will de provincie een klimaatneutrale organisatie zijn.

Door het beter isoleren van gebouwen, van het gas af te gaan (het Huis der Provincie is volledig gasloos) en het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen wordt er de komende jaren flink CO2 gereduceerd. Ook wordt in de organisatie op een leuke manier ingezet op gedragsverandering. Om de klimaatdoelstellingen te bereiken, zijn zowel grote als kleine stappen te nemen. Hierbij worden medewerkers gemotiveerd, gestimuleerd en worden tools aangereikt om het goede voorbeeld te geven met CO2 reductie als resultaat. Zo wordt er bewust gekeken naar afval en het vervoersgebruik van de provincie. Medewerkers zullen in de toekomst vaker met elektrische voertuigen rijden en minder dienstreizen maken.

Jan Markink: “We hebben nu volledig inzicht in hoeveel CO2 -uitstoot we in onze provincie hebben, met name op onze provinciale wegen. Met onze elektrische provincieauto’s willen we graag het goede voorbeeld geven en anderen stimuleren.”

Prev:
Next: