arrow_back

Sible Schöne draagt directietaken over aan Eva van der Weiden en Gijs Termeer

SKAO en Stichting HIER klimaatbureau krijgen per 1 november 2018 een nieuwe directie. Eva van der Weiden en Gijs Termeer volgen huidig directeur en oprichter Sible Schöne op.

Sible Schöne (1952) draagt, na een enorme staat van dienst en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, zijn directietaken over. Schöne: “Ik ben ontzettend blij dat ik ruim tien jaar geleden ben begonnen met het betrekken van burgers en bedrijven bij de oplossing van het klimaatprobleem. Inmiddels zijn draagvlak en participatie gelukkig belangrijke issues in het Klimaatakkoord. Ondertussen koersen we echter wel af op drie graden opwarming. Alleen een combinatie van ambitieus beleid, vergroting van de maatschappelijke betrokkenheid, technologische vernieuwing en - heel belangrijk - nieuwe wetenschappelijke inzichten en extreem weer kunnen het tij keren. Er is nog veel werk te verzetten.” Sible blijft als adviseur betrokken bij het HIER klimaatbureau.

Gijs Termeer (1977) is sinds 2007 werkzaam bij HIER en vanaf 2010 teammanager van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). In die functie heeft hij de COâ‚‚-Prestatieladder opgebouwd en geprofessionaliseerd, inmiddels het meest gebruikte duurzaamheidsinstrument van Nederland. Jaarlijks wordt door onder meer Rijkswaterstaat, ProRail en Alliander voor bijna 4 miljard aanbesteed met de COâ‚‚-prestatieladder. Gijs is chemicus, afgestudeerd op Energie en Materialen aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. In zijn nieuwe functie is hij met name verantwoordelijk voor strategie en beleid en wordt hij de nieuwe directeur van SKAO.

Eva van der Weiden (1971) is vanaf de oprichting in 2005 betrokken bij het HIER klimaatbureau en sinds 2008 onderdeel van het managementteam. Ze was onder andere verantwoordelijk voor het HIER-evenement met Al Gore rond de Nederlandse première van An Inconvenient Truth en betrokken bij Live Earth Alert. Meer recent heeft zij gezorgd voor de ontwikkeling van HIER verwarmt, de plek voor bewoners met vragen over wonen zonder aardgas, en de Climate Comedy Night, een succesvol evenement in Stadsschouwburg Utrecht. Eva is bioloog, afgestudeerd in Ecologie en Natuur en Milieu-Communicatie aan de Universiteit Utrecht. In haar nieuwe functie is zij met name verantwoordelijk voor communicatie, personeel en organisatie en financiën.

Prev:
Next: