arrow_back

Royal HaskoningDHV gaat voor 100 procent elektrische leasevloot

Als een van de voorlopers in Nederland kiest Royal HaskoningDHV voor een complete verduurzaming van haar leasevloot en gaat voor 100% elektrisch. Deze ambitie moet in 2021 zijn gerealiseerd en is onderdeel van zijn duurzame mobiliteitsbeleid. Royal HaskoningDHV is gecertificeerd op niveau 5 van de CO2-Prestatieladder.

CEO Erik Oostwegel: “Onlangs maakte de Britse en Franse regering de maatregel bekend dat er vanaf 2040 geen diesel- of benzineautos meer mogen worden verkocht om zo klimaatverandering en luchtvervuiling te bestrijden. Noorwegen wil dat in 2025 al doen. De trend is helder en als innovatief bedrijf willen wij voorloper zijn in de ontwikkelingen rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst. We adviseren klanten over duurzame mobiliteit en over de energietransitie. Bij elektrisch rijden komen die twee samen. Met deze overstap naar 500 volledig elektrische autos voegen we zelf de daad bij het woord en daar zijn we trots op.”

Pilot

Het besluit om over te stappen volgt op een succesvolle pilot met 26 medewerkers die hun hybride of fossiel aangedreven leaseauto eind 2016 omruilden voor een volledig elektrische auto, een BMW i3. Peter Morsink, Leading Professional Smart Mobility bij Royal HaskoningDHV en een van de deelnemers aan de pilot: “Ik heb meegedaan omdat klimaatverandering ons allen aangaat en ik hierdoor mijn CO2-uitstoot kan verminderen. Door de pilot zijn wij ons allemaal bewuster van ons rijgedrag, we plannen onze ritten beter en ons duurzaamheidsbewustzijn is verder toegenomen. Daarnaast kan ik nu vanuit de praktijk mijn klanten nog beter adviseren als het gaat om duurzame mobiliteit.”

Het stoppen met de hybride-, diesel- en benzineautos betekent een vermindering van Royal HaskoningDHVs CO2-uitstoot met 2.000 ton per jaar. Vergelijkbaar met de uitstoot van 300 gezinnen en goed voor een verlaging van Royal HaskoningDHVs CO2-uitstoot in Nederland met 13%.

Duurzame mobiliteit betekent voor Royal HaskoningDHV naast elektrische leaseautos ook dat elk kantoor elektrische leenfietsen heeft, er gekeken wordt naar 100% elektrische huurautos en het voorkomen van reizen door videoconferencing en het vestigingsbeleid van kantoren dicht bij stations.

Prev:
Next: