arrow_back

Pure Energie en Ecoleon: Elektrisch rijden op 100 procent groene energie

Infrabedrijf Ecoleon en energieconcern Pure Energy van Raedthuys werken in Geldermalsen samen aan openbare laadpalen die 100 procent groene stroom leveren. Ecoleon is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van de openbare laadpalen. De groene elektriciteit wordt opgewekt door de windmolen van Pure Energie in Ede. Op dit moment zijn er in Geldermalsen in totaal twee openbare laadplekken waar iedereen terecht kan om groene stroom te tanken. In de toekomst komen er nog meer plekken bij.

Dit artikel verscheen eerder op Klimaatplein.com.
 

“We zijn heel  blij met deze mooie samenwerking met Pure Energie. Elektrisch autorijden op 100 procent groene energie is de toekomst. Samen met de Gemeente Geldermalsen bekijken we de mogelijkheden om het aantal openbare laadplekken nog verder te vergroten”, aldus Arjan Heikoop, accountmanager bij Ecoleon. In 2015 opende Ecoleon een laadpark aan het Laageinde in Geldermalsen, op het terrein van de Leeuwenstein Groep. Eerder dit jaar nam Ecoleon de exploitatie en het onderhoud van twee bestaande laadpalen over van de gemeente, bij het gemeentehuis en het NS Station. In de toekomst komen er mogelijk nog meer nieuwe laadpalen bij, zoals bijvoorbeeld in nieuwbouwwijken.

800ste CO2-Prestatieladder Certificaat

“Wij leveren alleen groene stroom die we zelf opwekken uit zon en wind in Nederland. Daarom heeft de consumentenbond ons al vier keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Dat onze stroom nu ‘getankt’ kan worden in Geldermalsen is een mooie stap op het gebied van duurzame mobiliteit”, zegt Joost Posthuma, Manager Verkoop bij Pure Energie.

Eerder ontving Pure Energie van Raedthuys het 800ste CO2-Prestatieladder Certificaat. Het energiebedrijf is gecertificeerd op niveau 5 van de ladder, het hoogste niveau. Met de inzet van de CO2-Prestatieladder laat het groene energiebedrijf zien dat duurzaamheid en CO2-reductie centraal staan in de onderneming. Zo wist Pure Energie zijn CO2-footprint van 150 ton in 2012 te reduceren naar 124 ton in 2016. Dankzij het verduurzamen van het wagenpark, dat nu enkel bestaat uit hybride en volledig elektrische auto’s, is de grootste CO2-besparing behaald. Dit leverde een CO2-reductie op van 40 procent van de CO2-uitstoot per medewerker.

Foto: Windmolen Pure Energie door Floris Scheplitz

Prev:
Next: