arrow_back

Pure Energie 800ste bedrijf op de CO2-Prestatieladder

Op vrijdag 25 augustus nam Pure Energie van Raedthuys het 800ste CO2-bewust Certificaat in ontvangst van certificerende instelling DEKRA, in aanwezigheid van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). Met de inzet van de CO2-Prestatieladder laat het groene energiebedrijf zien dat duurzaamheid en CO2-reductie centraal staan in de onderneming.

Sinds zijn oprichting in 1995 is Raedthuys Groep, dat vier jaar geleden het groene energiemerk Pure Energie oprichtte, actief op het gebied van duurzaamheid. Door het certificeringstraject van de CO2-Prestatieladder te doorlopen, wil het concern aantonen dat het bewust omgaat met energie en CO2-uitstoot. Daarnaast heeft Pure Energie van Raedthuys de ambitie om de CO2-uitstoot te verminderen en ook andere spelers in de energiesector aan te sporen tot CO2-reductie.

Groen energiebedrijf

“Wij zijn van oorsprong een groen energiebedrijf”, zegt Jos Hofste, Finance Manager van Pure Energie. “Wij hebben momenteel 71 windmolens, een aantal zonneparken, dat flink wordt uitgebreid in de komende twee jaar en leveren de groenste energie van Nederland aan onze klanten.”

Het energiebedrijf wist eerder zijn CO2-footprint van 150 ton in 2012 te reduceren naar 124 ton in 2016. Volgens Hofste is de grootste CO2-besparing behaald dankzij het verduurzamen van het wagenpark, dat nu enkel bestaat uit hybride en volledig elektrische auto’s. Dit leverde een reductie op van 40 procent van de CO2-uitstoot per medewerker. Verder focust Pure Energie van Raedthuys op het besparen van het gasverbruik. Zo wordt het nieuwe bedrijfspand, waar het groene energiebedrijf zich in 2018 zal vestigen, niet aangesloten op het gasnet en wordt het elektriciteitsverbruik van het gebouw tot een minimum beperkt.

Duurzame inkoop

“De grootste besparingen op termijn komen voort uit de ketenemissie. Wij zullen in de nabije toekomst veel meer gaan werken met duurzame inkoopcriteria bij het aanbesteden van onze wind- en zonneparken.” Ook daar biedt de CO2-Prestatieladder uitkomst. Het systeem brengt de CO2-emissies van de keten in kaart. Daarnaast maken publieke opdrachtgevers, zoals gemeentes en provincies, gebruik van de ladder in aanbestedingen. Dit draagt bij aan CO2-reductie in verschillende projecten.

CO2-Prestatieladder

Inmiddels wordt de CO2-Prestatieladder ingezet door 75 opdrachtgevers en is het 800ste CO2-bewust Certificaat uitgereikt aan Pure Energie. “Het resultaat van onze activiteiten wordt zichtbaar gemaakt met deze certificering”, aldus Hofste. “We zijn er dan ook erg trots op dat wij het eerste energiebedrijf in Nederland zijn dat gecertificeerd is op het hoogste niveau 5 van de CO2-Prestatieladder. Het toont eens te meer aan dat wij in energieland koploper zijn in duurzaamheid; niet enkel in onze producten en diensten, maar ook in onze hele bedrijfsvoering.”

Prev:
Next: