arrow_back

KNVB helpt amateurvoetbalclubs te verduurzamen

De KNVB gaat alle amateurvoetbalclubs in Nederland helpen met het verduurzamen van hun sportvereniging. Dat schrijft de NOS. In 2016 wist de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond een certificaat te behalen op de CO2-Prestatieladder. Daarmee is de KNVB de eerste sportbond die met een certificaat op de CO2-Prestatieladder hard werkt aan CO2-reductie en duurzaamheid.

De KNVB werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB) en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) in het initiatief ‘De Groene Club’. Met dit initiatief willen de organisaties amateurvoetbalclubs helpen verduurzamen door ze te ontlasten en financieel bij te staan. “Elke voetbalclub kan zich aanmelden”, zegt Marc Nipius tegen NOS. “De mensen worden dan uitgenodigd voor een bijeenkomst waar ze uitleg krijgen over het vijfstappenplan dat we hiervoor hebben ontwikkeld.” De verwachting is dat de voetbalclubs die zich aanmeldt bij De Groene Club 7.000 euro per jaar bespaart door de toepassing van duurzame maatregelen die CO2-uitstoot verminderen en groene stroom opleveren.

Voetbalsport duurzamer maken

De KNVB pleit voor een duurzamere voetbalsport. Een duurzame sportaccommodatie is niet alleen goed voor het klimaat, het levert de club ook geld op. Denk maar eens aan de kostenbesparing die klimaatvriendelijke producten als ledverlichting, isolatiemateriaal en zonnepanelen oplevert. Met het gebruik van de CO2-Prestatieladder geeft de KNVB naar eigen zeggen zelf het goede voorbeeld.

Prev:
Next: