arrow_back

CO₂-Prestatieladder start met pilot in Verenigd Koninkrijk

  

Het Verenigd Koninkrijk is het volgende land dat begint aan een pilot van de CO2-Prestatieladder. Na een succesvolle implementatie in Nederland en België en lopende pilots in Ierland en Frankrijk, zal de Ladder worden ingezet voor de CO2-reductie van Britse organisaties en overheden. Action Sustainability, een bekroond adviesbureau op het gebied van duurzaamheid, zal de pilot in het Verenigd Koninkrijk coördineren. 

Aanjagen CO2-reductie in het Verenigd Koninkrijk  

In de pilot van de CO2-Prestatieladder zal Action Sustainability samenwerken met vooraanstaande overheidsinstanties. Hierbij zal de Ladder worden ingezet in geselecteerde aanbestedingen, met als doel om duurzaam inkopen binnen het Verenigd Koninkrijk verder te bevorderen. Transport for London is de eerste grote aanbestedende dienst die tijdens de pilot de Ladder zal inzetten in aanbestedingen. Maud Vastbinder, manager CO2-Prestatieladder Europa: "We zijn verheugd om te starten met de pilot van de CO2-Prestatieladder in het Verenigd Koninkrijk, samen met Action Sustainability en Transport for London. De Ladder is een essentieel instrument voor aanbestedende diensten en we zijn ervan overtuigd dat het instrument een verschil kan maken bij het realiseren van de CO2-reductie ambities van het Verenigd Koninkrijk." 

De uitstoot van de keten verminderen 

Nu de wereld steeds meer prioriteit geeft aan een duurzamere economie, spelen initiatieven als de CO2-Prestatieladder een cruciale rol in het stimuleren van verandering. James Cadman, manager Advies & Klimaat bij Action Sustainability, benadrukt het belang van duurzaam inkopen voor organisaties die hun net zero-doelstellingen willen bereiken: "Het overgrote deel van de uitstoot van de meeste organisaties ligt in de keten. Als een organisatie serieus werk wil maken van net zero-doelstellingen, dan is er een solide plan nodig om de scope 3 emissies van hun keten te verminderen. En dat is waar duurzaam inkopen en de CO2-Prestatieladder een belangrijke rol gaan spelen." 

Met de bewezen effectiviteit van de Ladder en de expertise van Action Sustainability kan het Verenigd Koninkrijk uitkijken naar een toekomst waarin CO2-reductie en duurzaam inkopen hand in hand gaan en de weg vrijmaken voor een groenere, veerkrachtigere economie. David Stokes, Assistant Director of Public Procurement bij het Department for Business and Trade: "Ik ben verheugd dat de CO2-Prestatieladder start met een pilot in het Verenigd Koninkrijk. Duurzaam inkopen is een belangrijke hefboom om ons te helpen COte reduceren en ik kijk uit naar de resultaten."

Meer informatie over de pilot in het Verenigd Koninkrijk

Meer informatie over de implementatie van de Ladder in het Verenigd Koninkrijk vind je hier. Meer informatie over Action Sustainability vind je hier.