arrow_back

Rabo Impactlening: rentekorting voor bedrijven op de CO2-Prestatieladder

Succesvolle ondernemers kijken verder dan enkel financieel rendement. Succesvol ondernemen is wanneer economische, ecologische en sociale impact hand in hand gaan. Daarmee spelen ondernemers een sleutelrol in de transitie naar een toekomstbestendige economie.  

Met de Rabo Impactlening geeft de Rabobank een rentekorting aan bedrijven en organisaties die ondernemen met een duurzame of maatschappelijke impact. 

Samen met de Europese Investeringsbank (EIB) en een groot aantal duurzame keurmerken is de Rabobank 7 jaar geleden met de Rabo Impactlening begonnen. Hierin stellen zij geld beschikbaar om een kortingsregeling toe te passen op de rente. Het bedrag dat beschikbaar is voor de kortingsregeling is beperkt, maar nu weer aangevuld met een extra EUR 300 miljoen om duurzaam ondernemerschap te ondersteunen. Bekijk hier een infographic over de Impactlening (PDF) 

Voor CO2-Prestatieladder gecertificeerde bedrijven

Is uw bedrijf gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder? Dan bent u een duurzaam koploper: een bedrijf met een positieve impact op het milieu en de samenleving. De Rabobank wil duurzaam ondernemen extra stimuleren. Daarom ontvang u een rentekorting tot 0,55% als u een nieuwe zakelijke lening aanvraagt.

Regels

- in uw bedrijf werken maximaal 3000 fte 

- de looptijd van de zakelijke lening is vijf of tien jaar

- het bedrag dat u wilt lenen ligt tussen € 250.000 en € 7,5 miljoen 

Hoe kan ik een impactlening aanvragen?

De eerste stap naar de impactlening is de aanvraag van een zakelijke lening. Deze kunt u online aanvragen tot € 1 miljoen. Wilt u meer lenen? Maak dan een afspraak.