arrow_back

Vacature Programmamanager CO2-Prestatieladder

Klimaatstichting HIER

HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Dat doen we door praktisch te helpen, op de plek waar je altijd bent: HIER. Of je nu in huis aan de slag wilt, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen.

HIER voert het secretariaat voor de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). SKAO is eigenaar én beheerder van de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder is het grootste duurzaamheidsinstrument van Nederland. Meer dan 1100 organisaties hebben een certificaat en meer dan 150 opdrachtgevers zetten “de Ladder” in bij aanbestedingen.

Op korte termijn zoeken wij voor het team van SKAO een:

Programmamanager CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is altijd in ontwikkeling. Belangrijke onderwerpen voor SKAO zijn in hoeverre de CO2-Prestatieladder aansluit bij zowel de praktijk als bij de laatste beleidsontwikkelingen op het gebied van klimaat en maatschappelijk verantwoord inkopen in Nederland. Als Programmamanager ben je tegelijkertijd binnen een klein team en een groot netwerk van enthousiaste belanghebbenden aan de slag met het verbeteren en versterken van “de Ladder”. Hierbij ligt je focus op overheden.

Zoek jij een baan met impact en zie jij Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) als een effectief instrument om klimaatverandering tegen te gaan? Heb je ervaring met het opzetten, leiden én uitvoeren van projecten? Word je blij van het opbouwen van relaties met belanghebbenden en spreken voor een grote groep mensen? Wil je ervoor zorgen dat overheden zelf aan de slag gaan met structurele CO2-reductie in hun eigen organisatie en via aanbestedingen in hun projecten (MVI)? Zie jij nieuwe kansen voor SKAO en de CO2-Prestatieladder en kan je dit vertalen naar projecten? Dan zoeken we jou!

Wij bieden: Een leuke organisatie met een collegiale, informele, maar professionele werksfeer met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en eigen projecten op te zetten. HIER is een organisatie van ruim 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. HIER is geen doorsnee maatschappelijke organisatie. We zijn positief, realistisch, jong en vooral enthousiast over de veranderingen die we willen bereiken.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een functie van minstens 32 uur per week. Het bruto aanvangssalaris ligt, afhankelijk van je opleiding en ervaring, tussen de €3416 en €3907 bij een fulltime dienstverband (40 uur per week).

Kerntaken:

 • Verantwoordelijk voor het netwerk en relatiemanagement van SKAO met zowel landelijk als lokale overheden.
 • Verantwoordelijk voor activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen stimuleren bij overheden
 • Opzetten en begeleiden van onderzoek naar de CO2-Prestatieladder
 • Nieuwe samenwerkingen zien en begeleiden tot lopende projecten
 • Presentaties en trainingen geven over de CO2-Prestatieladder
 • Een actieve rol bij strategieontwikkeling voor de CO2-Prestatieladder en SKAO
 • Betrokken bij het schemabeheer (doorontwikkeling) van de CO2-Prestatieladder en diverse inhoudelijke publicaties van SKAO.

Ervaring

 • Je hebt universitair werk- en denkniveau
 • Je hebt kennis van de uitdagingen waarvoor Nederland staat op het gebied van duurzaamheid en een visie op de rol van het bedrijfsleven en de overheid daarin
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en ervaring met het opzetten van projecten
 • Kennis en ervaring op het gebied van inkopen/aanbesteden/MVI en/of klimaatbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is een pré

Profiel:

 • Je bent gepassioneerd over het klimaat en wil impact maken
 • Je kan opereren in een complexe omgeving met veel belanghebbenden en hebt gevoel voor strategie en (politieke) verhoudingen
 • Je bent communicatief sterk en voelt je op je gemak voor een groep (als presentator, trainer, moderator, voorzitter, etc.)
 • Je bent een teamspeler. Jouw drijfveer is het gezamenlijke belang.
 • Je bent flexibel. Als collega’s in een klein team ben je er voor elkaar.
 • Je bent analytisch, initiatiefrijk, zelfstandig en ondernemend.

Meer informatie of reageren? Voor meer informatie kun contact opnemen met SKAO via Annemiek Lauwerijssen, Manager SKAO, via 0613999749. Op www.skao.nl vind je meer informatie over SKAO en CO2-Prestatieladder en www.hier.nu meer informatie over HIER. Reageren kan door je CV en motivatie t/m 3 oktober 2021 te mailen naar administratie@skao.nl o.v.v. Sollicitatie Programmamanager CO2-Prestatieladder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Prev:
Next: