arrow_back

Van Gelder koopt graafmachines op waterstof

Bouwbedrijf van Gelder, op niveau 5 gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder, meldt op het punt te staan om twee grondverzetmachines van de Zuid-Koreaanse fabrikant Hyundai te bestellen. De innovatieve bouwmachines opereren emissievrij en draaien op waterstof in plaats van diesel.


Levering in 2023

Volgens Van der Spek, importeur van de graafmachines, heeft Van Gelder met deze aanschaf de primeur voor bouwmaterieel op waterstof.

Naar verwachting kan Van Gelder de machines in 2023 inzetten. “Duurzaamheid hoeft niet te concurreren met tijd, kwaliteit en geld, maar draagt er juist positief aan bij”, zegt Leendert Ripping, directeur bij Van Gelder. “Dit is een grote stap voorwaarts voor ons, onze opdrachtgevers en het ‘schoner’ werken in de openbare ruimte waar wij iedere dag in wonen en werken."

Toonaangevend

Van Gelder wil met de aankoop onderstrepen dat zij verder investeert in duurzaam materieel. Vorig jaar werd al voor bijna vijf miljoen euro geïnvesteerd in een elektrisch wagenpark en gereedschappen. Een mooi voorbeeld daarvan is de eco-digger. Deze Huyundai elektrisch aangedreven minigraver wordt volop ingezet op het project Betondorp in Amsterdam. Maar het is volgens Ripping ook het doel om de bouwplaats middels innovatieve toepassingen steeds duurzamer te maken. “Van Gelder ziet het als haar taak om als toonaangevende innovatieve aannemer voorop te lopen in de markt”, meent hij. “Middels duurzame investeringen, zoals de grondverzetmachines op waterstof, willen we onze positie versterken richting de toekomst.”

Prev:
Next: