Vacature Junior Quality Assurance Officer CO2-Prestatieladder 


Klimaatstichting HIER

HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Dat doen we door praktisch te helpen, op de plek waar je altijd bent: HIER. Of je nu in huis aan de slag wil, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen.

HIER voert het secretariaat voor de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). SKAO is eigenaar én beheerder van de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder is het grootste duurzaamheidsinstrument van Nederland. Meer dan 1000 organisaties hebben een certificaat en meer dan 150 opdrachtgevers zetten ‘de Ladder’ in bij aanbestedingen.

Op korte termijn zoeken wij voor het team van SKAO een:

Junior Quality Assurance Officer CO2-Prestatieladder 

De CO2-Prestatieladder is een norm die altijd in ontwikkeling is. Belangrijke onderwerpen voor SKAO zijn in hoeverre de CO2-Prestatieladder aansluit bij zowel de laatste beleidsontwikkelingen op het gebied van klimaat en maatschappelijk verantwoord inkopen in Nederland als bij de dagelijkse praktijk van organisaties. Als junior QA Officer CO2-Prestatieladder ben je tegelijkertijd binnen een klein team en een groot netwerk van enthousiaste belanghebbenden aan de slag met het verbeteren en versterken van ‘de Ladder’.

Hierbij ligt je focus op het beheer van de norm CO2-Prestatieladder, jij zorgt ervoor dat het primaire proces rondom de CO2-Prestatieladder op rolletjes loopt. Uiteraard word je begeleid in het eigen maken van de kennis rondom ‘de Ladder’, kan je snel groeien en in deze rol en zijn er veel ontwikkelmogelijkheden. Ben je gepassioneerd over het klimaat en wil je impact maken met je werk? Ben je iemand die graag in de details duikt en goed procesmatig kan werken? Dan zoeken we jou!

Wij bieden:

Een leuke organisatie met een collegiale, informele, maar professionele werksfeer met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en eigen projecten op te zetten. HIER is een organisatie van ruim 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. HIER is geen doorsnee maatschappelijke organisatie. We zijn positief, realistisch, jong en vooral enthousiast over de veranderingen die we willen bereiken.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een functie van minstens 32 uur per week. Het bruto aanvangssalaris ligt, afhankelijk van je opleiding en ervaring, tussen de €2501,- en €3094,- bij een fulltime dienstverband (40 uur per week).

Kerntaken

 • Medeverantwoordelijk voor het schemabeheer van de CO2-Prestatieladder
 • Bewaken van de kwaliteit van de CO2-Prestatieladder en ondersteuning bieden aan de doorontwikkeling van het Handboek van de CO2-Prestatieladder.
 • Onderhouden van het netwerk en relatiemanagement rondom de norm, waaronder de relatie met de Certificerende Instellingen, Raad voor Accreditatie en ons Centraal College van Deskundigen.
 • Organiseren van bijeenkomsten en periodieke vergaderingen met stakeholders en de inhoudelijke en strategische voorbereiding en verslaglegging hiervan.
 • Het zelfstandig begeleiden en uitvoeren van projecten van SKAO.

Ervaring

 • Je hebt HBO of universitair werk- en denkniveau
 • Je hebt 1-2 jaar werkervaring en ervaring met projectmanagement
 • Aantoonbare kennis en ervaring met schemabeheer, het energie- en klimaatvraagstuk, Quality Assurance of maatschappelijk verantwoord inkopen is een pre.

Profiel

 • Je vindt het leuk om ergens in te duiken, hebt oog voor detail en bent nauwkeurig
 • Je bent ondernemend, zelfstandig en flexibel
 • Je bent gepassioneerd over het klimaat en wil impact maken
 • Je kan opereren in een ingewikkeld en groot krachtenveld en hebt gevoel voor strategie en (politieke) verhoudingen
 • Je bent een professional en een teamspeler. Jouw drijfveer is het gezamenlijk belang. Wat willen we bereiken en hoe realiseren we dat?

Meer informatie of reageren?

Voor meer informatie kun contact opnemen met SKAO via Annemiek Lauwerijssen, Manager SKAO, via 0613999749. Op www.co2prestatieladder.nl vind je meer informatie over SKAO en de CO2-Prestatieladder, en op www.hier.nu meer informatie over HIER.

Reageren kan door je CV en motivatie t/m 4 augustus 2021 te mailen naar administratie@skao.nl o.v.v. Junior Quality Assurance Officer CO2-Prestatieladder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.