Plenaire opening

Deze zomer hebben we over de hele wereld gezien wat klimaatverandering kan doen. Het IPCC rapport heeft daarnaast duidelijk gemaakt dat klimaatverandering sneller gaat, dan tot op heden gedacht. We hebben een uitdaging om binnen 10 jaar écht een andere weg in te slaan. 

Alle Nederlandse overheden samen geven jaarlijks 83 miljard euro uit aan inkoop van werken, producten en diensten. Geld dat kan worden ingezet om de klimaatdoelen te behalen. Nederland werkt al 15 jaar aan duurzaam, maatschappelijk verantwoord en klimaatvriendelijk inkopen. Hoe kunnen we de stap zetten naar nog effectievere inzet van de inkoopmacht van de Nederlandse overheden voor CO2-reductie? Wat zijn de uitdagingen en barrières? Wat is er voor nodig om de benodigde reducties te halen?

Tijdens het event 'Impact maken met Klimaatneutraal Inkopen' hopen we handvatten aan te reiken voor iedere lokale opdrachtgever die hiermee aan de slag is. Of u nu net start of al even bezig bent. Er is altijd een volgende stap te zetten. In de sessies na het plenaire deel zetten we de aanpak uiteen hoe je klimaatvriendelijk inkoopt. Van beleidvorming tot instrumenten.

play_arrow

Video Terugkijken

 

Dagvoorzitter


Froukje Jansen Presentator, discussieleider en filmmaker

Key note


Gerard van der Steenhoven Hoofddirecteur bij KNMI

Panel


Thea Smid-Verheul Zelfstandig inkoopadviseur bij Twinkel, regisseur MVI bij gemeente Diemen en inkoopadviseur bij gemeente Haarlemmermeer


Ivo Bonajo Duurzaamheidsmanager Rijksoverheid bij Ministerie van BZK


Leentje Volker Hoogleraar Integrated Project Delivery bij Universiteit Twente

Cabaret


Kasper van der Laan Cabaretier (foto door Aisha Zeijpveld)

Muziek


Linde Schöne Zangeres